Onthulling zes herinneringsborden in Breda                                                    

Op 29 juni 2022 hebben de wethouders Arjen van Drunen en Jeroen Bruijns de zes herinneringsborden in Breda onthuld bij een event ter gelegenheid van de opening van het vernieuwde Erasmusplein. Twee Bredase jeugdzorglocaties met een herinneringsbord liggen namelijk aan het Erasmusplein. Bovendien is het plein op verzoek van de bewoners verfraaid met het beeld van John Rijnen ‘Geef me handen om op te staan’, een donatie van Erfgoed Jeugdzorg. Onderaan het beeld staat de inscriptie “Om je uit de modder van je jeugd te knokken, heb je een volwassene nodig die werkelijk om je geeft” van Nadia Ezzeroili.  De boodschap van het beeld en van het project is daarmee blijvend zichtbaar. BNdeStem besteedde daar uitgebreid aandacht aan. De zes borden werden de maanden erna successievelijk geplaatst.

Bij het Weeshuis op het Kloosterplein vond op 25 oktober 2022 de onthulling plaats van het herinneringsbord op die plek. Weekblad Breda Vandaag maakte daar een reportage van. 

 

Artikel in BNdeStem

Onderschrift beeld john Rijnen

De onthulling van de zes borden in Breda bij de heropening van het vernieuwde Erasmusplein op 29 juni 2022 

 

Artikel en foto uit Breda Vandaag over de plaatsing op 25 oktober 2022 van het Herinneringsbord bij het Weeshuis op het Klossterplein in Breda door de regenten van het Weeshuis