Verhalen vertellen via historische locaties

De titel zegt het al. Het project 'Historische locaties vertellen jeugdzorgverhalen' wil bij vijftien bijzondere locaties in West-Brabant (15 Locaties) het publiek informeren over de historie van die locatie en de plek daarvan binnen jeugdzorg. Dat gebeurt via informatieborden met QRcodes die linken naar podcasts over die locatie en de jeugdzorg aldaar. Elders op deze website de borden die al onthuld zijn (borden). Daarnaast zijn de verhalen te beluisteren via de link podcasts.

Voorjaar 2024 Onthulling herinneringsborden bij de laatste zes locaties

  • 23 mei 14.30 uur, De Driekant, Rodenbachlaan 1, Roosendaal
  • 24 mei 14.30 uur, Volksabdij / Almata, Onze Lieve Vrouwe Ter Duinenlaan 193, Ossendrecht
  • 6 juni 11.00 uur, St. Louis en Ste. Anna, Saint Louisplein 50, Oudenbosch
  • 9 juni 11.30 uur, Ste. Marie, Boomstraat 5, Huijbergen
  • 14 juni 15.30 uur, Edward Poppe, Edward Poppelaan, Etten-Leur

Najaar 2024 Radiodoc over de rode lijn in het project

Toen alle podcasts opgenomen waren, konden we de rode lijn nog beter zien.

Uithuisgaan was ingrijpend: soms vanzelfsprekend, zoals bij schoolinternaten, soms negatief, en soms ook een opluchting, als het thuis gewoonweg niet ging. In alle verhalen komt ergens terug dat het verschil werd gemaakt door het persoonlijk contact. Bijvoorbeeld met de ouders, die achter hun zoon/dochter bleven staan. Of met groepsleiders, leerkrachten of soms ook met huishoudelijk medewerkers. 

Die rode lijn willen we in een radiodocumentaire duidelijk laten zien. Daarbij bundelen we fragmenten uit de podcasts met commentaren van wetenschappers en ervaringsdeskundigen. Met de vraag: Wat kunnen we hiervan leren?

Voorjaar 2024 bereiden we de radiodocumentaire voor en zoeken we een omroep, die de radiodocumentaire wil uitzenden, wat dan najaar 2024 moet plaats vinden. Via deze website houden we iedereen op de hoogte van de ontwikkelingen.